Aan diegenen die zeggen: “onmogelijk, onpraktisch, onrealistisch”, zeggen we:

Uitdaging Aangenomen

We ontwikkelen een vernieuwende categorie geneesmiddelen, RNAi-therapie genoemd, waarvan we denken dat ze het potentieel hebben om de levens van mensen met zeldzame ziekten te veranderen.

Aan diegenen die zeggen: “onmogelijk, onpraktisch, onrealistisch”, zeggen we:

Uitdaging Aangenomen

We ontwikkelen een vernieuwende categorie geneesmiddelen, RNAi-therapie genoemd, waarvan we denken dat ze het potentieel hebben om de levens van mensen met zeldzame ziekten te veranderen.

EEN PIONIER IN ONTWIKKELING

Alnylam leidt de vertaling van RNA-interferentie (RNAi) naar een vernieuwende categorie medicijnen voor patiënten met beperkte of inadequate opties voor behandeling. RNAi-therapie vertegenwoordigt een op de Nobelprijs gebaseerde wetenschap: een sterke en klinisch bewezen aanpak voor de behandeling van een breed scala aan ernstige en invaliderende ziekten.

Alnylam, opgericht in 2002, past een gedurfde visie toe door wetenschappelijke mogelijkheid om te zetten in werkelijkheid, met een robuust ontwikkelingsplatform en een lange pijplijn van geneesmiddelenonderzoek, waaronder vier kandidaat-producten die zich in een laat stadium van ontwikkelingbevinden en drie producten die zijn goedgekeurd in de VS en in de Europese Unie.

>1k
Werknemers
19
Landen
11
Programma's in klinische ontwikkeling
3
Goedgekeurde producten
>35
Klinische studies tot nu toe
>6
Jaar langste duur van blootstelling
_
_
_
_
_
_

Bijgewerkt per juni 2021

RNAi: EEN REVOLUTIE IN DE BIOLOGIE, gebaseerd op Nobelprijs-winnend onderzoek

RNA-interferentie (RNAi) is een doorbraak in het begrijpen hoe genen in cellen worden gereguleerd. Het vertegenwoordigt een volledig nieuwe benadering van het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen. De Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde 2006, toegekend aan Craig Mello en Andrew Fire, bevestigt het belang van RNAi als een belangrijke wetenschappelijke ontdekking.

Meer informatie

ONZE FOCUS

Onze pijplijn van RNAi-therapie onderzoek is gericht op ziekten met een onvervulde, hoge medische behoefte die onder 4 Strategische Therapeutische Gebieden (STArs) vallen: genetische geneesmiddelen, cardiometabole aandoeningen, infectieziekten, en ziekten van het centraal zenuwstelsel (CZS) en oculaire ziekten.

Onze producten, goedgekeurd voor patiënten in de Europese Unie, behandelen erfelijke ATTR (hATTR) amyloïdose met polyneuropathie, acute hepatische porfyrie (AHPs) en Primaire hyperoxalurie type 1 (PH1). Onze pijplijn van RNAi-therapie ond. Onze therapeutische kandidaat-producten in de late ontwikkelingsfase (fase 2 - fase 3) richten zich op erfelijke ATTR (hATTR) amyloïdose, hemofilie en zeldzame bloedingsaandoeningen, hypercholesterolemie en complement-gemedieerde ziekten.

join our team

Sluit u aan bij ons team

In ons streven om een commerciële organisatie te worden die zelfstandig medicijnen aan patiënten kan leveren, zoeken we mensen met verschillende vaardigheden, ervaringen en achtergronden om ons te helpen een team van wereldklasse op te bouwen. Wij zijn gevestigd in Cambridge in de Verenigde Staten, met kantoren in Zug (Zwitserland), Amsterdam (Nederland) en Maidenhead (Engeland), maar we werven personeel in heel Europa.

Bekijk huidige vacatures (in het Engels)

CONTACT

Wenn Sie Fragen haben oder weitere Informationen benötigen, sind wir per E-Mail oder telefonisch bei der Alnylam-Niederlassung in Deutschland zu erreichen.

Alnylam Netherlands B.V.

Cross Towers, 20e verdieping
Antonio Vivaldistraat 150
1083 HP Amsterdam
Nederland

info@alnylam.nl
0800 403 0002 / 020 3697850

Voor medische informatie, vragen over klinische studies, bijwerkingen en productklachten:

Email: medinfo@alnylam.com
Telefoon: 0800 282 0025 of 020 369 7861
Fax: 0800 282 0016 of 020 524 1239

RISICOMINIMALISATIE

De risico minimalisatie materialen voor Patisiran zijn beordeeld door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Deze voorlichtingsmaterialen werden opgesteld om een veilige en duurzame toediening van patisiran thuis te verzekeren, in het streven om de belangrijke geidentificeerde risico's op infusie geïdentificeerde reacties (IRR's) te voorkomen en/of beperken.

Aanvragen van additionele risicominimalisatie-materialen

Exemplaren van het riscominimalisatie-materiaal kunnen worden aagevraagd via telefoon op 0800 282 0025 of 020 369 7861, of stuur een e-mail aan medinfo@alnylam.com, of download de bestanden vanaf deze website.

Informatie over Risicominimalisatie voor Patisiran:
Voor zorgverleners (Download PDF)
Voor patiënten (Download PDF)

MEER INFORMATIE OVER ALNYLAM

Gedetailleerde informatie over onze wetenschap, onze pijplijn, voorzieningen voor medische professionals en patiënten en het laatste nieuws over Alnylam.